Narodeninová oslava
A opäť má niekto narodeniny. Tentokrát je o rok skúsenejšia Tina. Keďže sme zástankyne zdravého životného štýlu, po cvičení sa nenapchávame nezdravými vecami...:-) V ponuke je bezlepková nugátová torta. Design nemôže zaostávať za chuťou torty a tak prevedenie bolo v bielej čipke s lososovou ružou. Ak budete nabudúce rozmýšľať, čo napiecť, tak tu je inšpirácia.
Nugátová torta
Cesto:
5 vajec
200 gr práškového cukru
100 gr kukuričného škrobu
1 ks kypriaci prášok do pečiva
1 čl kakaa
0,5 dcl oleja
Plnka:
250 gr nutella
250 gr mascarpone
500 gr šľahačky
2 ks stužovač
300 gr maliny
Žĺtka vymiešame s cukrom, kakaom a olejom. Pridáme kukuričný škrob a prášok do pečiva. Vyšľahané bielka zľahka primiešame do zmesi. Vylejeme do vymastenej formy a pečieme cca 45 min. Potom vyskúšame, či je korpus upečený a podľa potreby necháme ešte zo 10 min. dopiecť. Korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme na tri časti.
Plnka: Vyšľaháme dve šlahačky so stužovačom, mascarpone rozmiešame s nutelou (môžeme aj metličkovým šlahačom). Potom to spolu spojíme. Natrieme na korpus, posypeme malinami a zopakujeme. Celú tortu potrieme plnkou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

2 komentárov:
Krásne napísaný rprept, velmi mi pomohol, aj postup pri zakladnom korpuse. Tato nugatova torta je fantasticka, tak ju idem spravit. Tinuska ta tvoja je najlepsia /podla mna/, a ked sa ta moja aspon trosku priblizi k tvojej, bude to parada. Idem ju piect pre 70 rocnu pani na sobotu. Vela uspechov v dalsej praci. Elena
Krásne napísaný rprept, velmi mi pomohol, aj postup pri zakladnom korpuse. Tato nugatova torta je fantasticka, tak ju idem spravit. Tinuska ta tvoja je najlepsia /podla mna/, a ked sa ta moja aspon trosku priblizi k tvojej, bude to parada. Idem ju piect pre 70 rocnu pani na sobotu. Vela uspechov v dalsej praci. Elena
Zverejnenie komentára