utorok 4. februára 2014

Pilatesky - január 2014

Oslava nového roku 2014


Máme krásnu 8 ročnú tradíciu, stretávať sa po cvičení a osláviť spolu nejaký ten sviatok. Vymeníme si svoje životné skúsenosti v skratke, povieme si, čo je nové a čo treba vyskúšať a v neposlednom rade preberieme varenie a pečenie.  Každá raz za čas niečo napečie a my ostatné to môžeme zhodnotiť.
V tomto konkrétnom prípade sme sa nadchýňali nad Jojkynou roládou. Samozrejme, že sa s nami podelila o recept a tak si to všetky môžeme vyskúšať doma...


Bezlepková roláda


Cesto:
4 vajcia
125 gr prírodného hnedého cukru
40 gr kakaa 
maslo na potretie plechu

Na krém:
125 gr mascarpone

125 gr. šľahačky
1 PL medu
1 l stévie

Plech vyložíme papierom a natrieme maslom. Rúru vyhrejeme na 220 st. Bielky vyšľaháme a pridáme 100gr  cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny.  Do žĺtkovej peny postupne pridávame bielok  a preosiate kakao a opatrne premiešame. Cesto rozotrieme na plech a pečieme max. 7 minút. Upečený plát necháme vychladnúť na plechu .
Krém: zmiešame mascarpone, s vyšľahanou šľahačkou, medom a stéviou.
Plát cesta pomocou druhého plechu  obrátime a stiahneme papier. Natrieme plnkou a zrolujeme. Necháme stuhnúť a podávame.





0 komentárov:

Zverejnenie komentára