Oslava nového roku 2014
Máme krásnu 8 ročnú tradíciu, stretávať sa po cvičení a osláviť spolu nejaký ten sviatok. Vymeníme si svoje životné skúsenosti v skratke, povieme si, čo je nové a čo treba vyskúšať a v neposlednom rade preberieme varenie a pečenie. Každá raz za čas niečo napečie a my ostatné to môžeme zhodnotiť.
V tomto konkrétnom prípade sme sa nadchýňali nad Jojkynou roládou. Samozrejme, že sa s nami podelila o recept a tak si to všetky môžeme vyskúšať doma...
Bezlepková roláda
Cesto:
4 vajcia
125 gr prírodného hnedého cukru
40 gr kakaa
maslo na potretie plechu
Na krém:
125 gr mascarpone
125 gr. šľahačky
1 PL medu
1 l stévie
Plech vyložíme papierom a natrieme maslom. Rúru vyhrejeme na 220 st. Bielky vyšľaháme a pridáme 100gr cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. Do žĺtkovej peny postupne pridávame bielok a preosiate kakao a opatrne premiešame. Cesto rozotrieme na plech a pečieme max. 7 minút. Upečený plát necháme vychladnúť na plechu .
Krém: zmiešame mascarpone, s vyšľahanou šľahačkou, medom a stéviou.
Plát cesta pomocou druhého plechu obrátime a stiahneme papier. Natrieme plnkou a zrolujeme. Necháme stuhnúť a podávame.

0 komentárov:
Zverejnenie komentára